Egy kis kedvcsináló a 11-es rúgó versenyhez

Király Gáborral, Kabát Péterrel, Curtisszel és számos más ismert emberrel indul a II. Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság május 12-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A népszerű versenyre gyorsan fogynak a helyek, de még mindig lehet nevezni. A fődíj ezúttal is garantált nettó egymillió forint.

Május 12-én, csütörtökön, 14 órától színes programokkal, a többi között gálameccsekkel, sztárselejtezővel, freestyle bemutatóval és különböző sportolási lehetőségekkel várják a részvevőket a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. 

A május 12-én, 17.30-ig nevezők között a német RB Leipzig labdarúgócsapatában légióskodó Szoboszlai Dominik által dedikált magyar válogatott mezt sorsolják ki a szervezők. Habár gyorsan fogynak a jegyek a margitszigeti eseményre is, a versenyre még lehet nevezni:https://tizenegyesrugo.hu/web/nevezes

A sorozat fővédnöke, a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor mellett számos egykori sportolóval találkozhatnak a kilátogatók a Margitszigeten. Ott lesz például Kabát Péter volt válogatott labdarúgó, magyar gólkirály, a korábbi NB I-es futballistából lett zenész, Curtis, az atlantai olimpián szereplő magyar csapatból Egressy Gábor és Szanyó Károly, valamint Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó, Boczkó Gábor olimpiai ezüstérmes, világbajnok és Európa-bajnok párbajtőrvívó és még sokan mások.

Idén már az országhatáron túlról is várják a résztvevőket, a mostani kiírásban Dunaszerdahely, Székelyvarság, Székelyudvarhely és Sepsiszentgyörgy is otthont ad egy-egy fordulónak. A megyei döntőket és a finálét az ősz első felében rendezik. A legjobbak a Bozsik Arénában küzdhetnek meg a fődíjért, amely legalább nettó egymillió forint, de a megnyerhető összeg ennek akár a többszöröse is lehet, minél többen neveznek a versenyre.

A tavalyi kiíráshoz képest fontos változás, hogy minden nevezőnek a lakhelyéhez képest 50 kilométeren belül lesz lehetősége a selejtezőn részt venni. Továbbá minden jelentkező legalább két büntetőt rúghat, azaz az első fordulóban hibázóknak lehetőségük van pótselejtezőn továbbjutni. Mostantól a nők és a gyerekek is megmérethetik magukat külön kategóriában.

Az országos tizenegyesrúgó-bajnokságot tavaly első alkalommal csaknem negyven helyszínen rendezték meg, kétezer induló közül végül a megye II-es bajnokságban játszó szegedi Heredea Máté diadalmaskodott, a döntőre a Budapest Honvéd–Kisvárda élvonalbeli mérkőzés szünetében került sor.

Ne szalaszd el a lehetőséget, nevezz (https://tizenegyesrugo.hu/web/nevezes), juss be az országos döntőbe és legyél te a második milliomosunk!

forrás: https://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/sztarparadeval-rajtol-a-11-es-rugo-bajnoksag-a-millios-fodijert-2890787

További cikkek